hamburger
Klimrek basisschool Amsterdam Noord

Feestelijke opening van het schoolplein van OBS de Poolster

28 september was het eindelijk zover. De eerste keer dat de kinderen op het nieuwe schoolplein mochten komen. Geen werkmannen meer, geen bergen zand meer, geen graafmachines meer, de nieuwe hekken gingen eindelijk open!

Om 11.00 uur namen alle groepen hun eigen plek in op het plein. Alle groepen gingen om de piste heen zitten, de allerkleinsten op de eerste rij, daarna de groepen 3 t/m 7.

Groep 8 zat hoog op de nieuwe speelheuvel van het plein. We hadden bijzondere gasten uitgenodigd: een groep ouderen van het Twiskehuis. Zij hadden niet alleen mee gewerkt aan de vrolijke vlaggetjes die wapperden aan de speeltoestellen maar zij maakten ook deel uit van de jury van het bloemencorso dat aansluitend op de opening van het schoolplein volgde.

Op de eerste rang zaten onze V.I.P.S., zij hadden de belangrijke taak om ervoor te zorgen dat het schoolplein officieel werd geopend. We zijn blij dat er ook veel ouders en buurtbewoners bij deze feestelijke gebeurtenis aanwezig wilden zijn. Om het nog feestelijker te maken hadden we circus Tabasamu uitgenodigd.

De steltloper en de acrobaat waren er maar het bleek al snel dat er een probleem was: de rest van de artiesten van het circus was niet komen opdagen. En het publiek wilde een show zien! Gelukkig waren er veel kinderen van De Poolster die wel wilden meedoen met de circusartiesten. We hebben allemaal genoten van de show. En toen was het moment van de officiële opening.

Monique Hollenkamp, afgevaardigde van het Schipholfonds zette de kinderen die een nummer op hun hesje hadden op de juiste volgorde: het bedrag dat Schipholfonds ons heeft geschonken voor het schoolplein en kreeg directeur Conny van Coesant  de Schipholfonds cheque overhandigd. Toen dat eenmaal was gebeurd stond er niets meer in de weg om alle mogelijkheden die het nieuwe schoolplein de kinderen biedt uit te proberen en kon er gespeeld worden!

En .. kon ook de optocht naar het Twiskehuis met alle versierde fietsen, skelters en poppenwagens het bloemencorso beginnen.