hamburger
Leerkracht basisonderwijs Amsterdam Noord

Dennie Milosevic

Wij spraken met Dennie Milosevic op De Klimop. Portret nummer 21 in onze serie #talentgroeitinnoord.

‘Mijn naam is Dennie Milosevic. Ik werk inmiddels 9 jaar op obs De Klimop, ik geef les aan Groep 7 en ik ben ICT-coördinator. Ik kom zelf ook uit Amsterdam Noord, dus ik werk dicht bij huis. Hier heb ik bewust voor gekozen. Zo kom ik soms in bijzondere situaties terecht natuurlijk, want de kinderen uit de buurt waar ikzelf opgegroeid ben, krijg ik nu in de klas.’ Op deze manier kan ik mijn steentje bijdragen aan de (talent)ontwikkeling van de kinderen uit mijn buurt.

| Wat versta jij onder talent? |
‘Talent is in mijn optiek iets waarvan je zelf in eerste instantie niet in de gaten hebt dat je het bezit. Heel vaak is het een externe die dat opvalt. Een leerkracht, een coach of een trainer die ziet dat je bepaalde talenten bezit en die jou dat dan vertelt. Ook probeert diegene jou op een positieve manier te sturen en stimuleren zodat het talent verder ontwikkeld wordt. Het mooiste daarvan is natuurlijk het moment dat je het talent zelf in de gaten krijgt. Op die manier kun jij jezelf ontwikkelen, maar het moet eerst gezien of ontdekt worden!’ Het zelfvertrouwen neemt daardoor toe en je krijgt het gevoel dat je het verschil kunt maken. Want met iedere vorm van talent kun jij jouw directe samenleving of maatschappij helpen.

| Wat zet jij in om talent te ontdekken? |
‘We werken hier op De Klimop bijvoorbeeld met een website-redactie. Op het moment dat er bepaalde evenementen plaatsvinden in de klas of op school, vraag ik de kinderen in de redactie of ze een stukje willen schrijven. We proberen iedere week onze website te updaten met activiteiten die in school plaatsvinden. Ik zou zelf altijd wel een stukje kunnen schrijven voor de website, maar ik vind het juist zo tof dat het verhaal van de kinderen zelf komt.’ Hiermee ontwikkel je een stukje reflectie op bepaalde evenementen die wij organiseren. Ook krijgen wij van ouders terug dat zij het erg leuk vinden om te lezen hoe de kinderen de evenementen beleefd hebben.

| Wanneer ontdekte je talent in je eigen klas? |
‘Ik ontdekte een bijzonder talent bij één van de jongens uit mijn klas, waarvan ik het absoluut niet verwacht had. We hielden een voorleeswedstrijd in de bovenbouw. De leerlingen gingen voorlezen aan de hele school. We hadden een stoel die helemaal mooi versierd was, met alles erop en eraan. De jongen die zei; “Ja, ik wil meedoen aan de voorleeswedstrijd”, en ik dacht, “Hij? Uitgerekend hij?”. Hij heeft een aantal keren geoefend. In de klas hebben we eerst een kleine wedstrijd gedaan, daarvan zou de winnaar naar de grote voorleeswedstrijd hier op school gaan. Hij won en met kop en schouders stak hij erboven uit, dat is uniek! Zijn talent is op die manier ontdekt en daar kan hij dus ook verder mee werken.’

Lees hier meer interviews met onze medewerkers.