Hanna Torenstra

Mogen wij aan je voorstellen: Hanna Torenstra, portret nummer 8 in onze serie Muren breken, meters maken.

 

‘Mijn naam is Hanna Torenstra. Ik ben 54 jaar en woon in Amsterdam Noord. Sinds anderhalf jaar sta ik fulltime voor groep 7 op IKC NoordRijk. Hiervoor heb ik ook altijd in het Amsterdams onderwijs gewerkt, als leerkracht, maar ook als adjunct-directeur. Ik wilde niet alleen dichter bij huis werken, maar was ook enthousiast over de methode Vier Keer Wijzer en het Leerorkest op IKC NoordRijk. Ook vind ik Innoord een innovatieve organisatie. Er gebeurt veel en er is veel mogelijk.’

 

‘We zijn hier bij het Shell Technology Centre aan het IJ. Ik wilde graag hier afspreken omdat ik een passie heb voor techniek. Ik ben ook in de klas veel bezig met programmeren en ict en volgde vorig jaar de opleiding Specialist Toekomstgericht Onderwijs. Het Shell Technology Centre is ook een mysterieuze plek. Niemand mag hier naar binnen, dus ik kan me alleen maar een voorstelling maken van wat er binnen gebeurt. In mijn fantasie worden hier bijvoorbeeld alternatieven voor olie gezocht, of bedacht hoe de plasticsoep aangepakt kan worden. Hier vind je echt de banen van de toekomst. Leerlingen zouden hier misschien wel kunnen ontdekken hoe chemische processen vormgegeven worden. Als we naar binnen zouden mogen…’.

 

Ook geïnspireerd om bij Innoord te werken en heel Amsterdam Noord als lesmateriaal te gebruiken? Kijk dan op dewerkplekvanjeleven.nl!