Daltonschool De Poolster

Op De Poolster is ieder kind een ster, heeft elk kind een eigen kompas en kan iedereen stralen.

 

Onze school heet daltonschool De Poolster; een naam die verwijst naar een hele heldere ster aan de hemel. Als je op een heldere maanloze nacht, naar de hemel kijkt, dan zal je zien dat de poolster een onderdeel is van de “poolwachters”. Een aantal reuzensterren die net zo groot zijn als de poolster.

Het allerliefst schijnen de poolwachters licht op de andere duizenden sterren die om ons heel bewegen. Aan de kleine ontdekkingsreizigers die oceanen proberen over te steken. En met ons licht soms net iets beter hun weg kunnen vinden. Of kinderen die ons licht nodig hebben om hun dromen net iets feller te laten fonkelen, zodat ze dromen beter kunnen herkennen. En ze werkelijkheid worden. Hierdoor durven kinderen zelf op ontdekking te gaan.

 

We leren ze ook dat ze ons licht niet de hele dag nodig hebben. Omdat ze eigenlijk zelf een ster zijn en licht kunnen geven. En daardoor de weg naar zichzelf altijd terug zullen vinden. En alleen of met elkaar de wereld van nu en van straks durven te bewandelen.

 

Plejadenplein 40
1033 VL Amsterdam
020 6315870

info@daltonschooldepoolster.nl
daltonschooldepoolster.nl