Zij-instromen

Zie jij jezelf al voor de klas staan en wil je investeren in de voorsprong van onze leerlingen? Heb jij een HBO- of WO-diploma op zak? Dan nodigen wij jou graag uit om deel te nemen aan de Crash Course op één van onze Innoordscholen.

 

De Crash Course is een intensieve training met een mooie mix van theorie en praktijk. Hiermee leer je de basisprincipes van het onderwijs en ervaar je met acht andere kandidaten direct hoe het is om voor de klas te staan en op een school te werken. De training omvat 11 dagen. We rekenen de weekenden mee, omdat je ook huiswerkopdrachten krijgt.

 

De Crash Course is onderdeel van een gedegen en bewezen onderwijsarrangement dat Innoord in samenwerking met de gemeente Amsterdam en Het Schoolbureau biedt om zij-instromers in ruim twee jaar op te leiden tot bevoegd leraar. Een grote groep zij-instromers is je al voorgegaan en we kijken ernaar uit om weer nieuwe zij-instromers te mogen verwelkomen en begeleiden.

 

Het onderwijsarrangement kent drie fasen

  • Voorafgaand aan de Crash Course is er een intake en assessment waarin we je persoonlijke eigenschappen, vaardigheden en verwachtingen over het basisonderwijs in kaart brengen. Vervolgens neem je deel aan de Crash Course en observeer je ervaren leerkrachten, leer je de basisprincipes van het onderwijs en kom je zelf voor de klas te staan.
  • Bij positief afronden van de Crash Course kun je op één van onze 17 scholen werkervaring opdoen. Gedurende drie of vier maanden sta je samen met een ervaren leerkracht vier of drie dagen voor de klas en wordt je intensief begeleidt door een coach. Tijdens deze periode bereid jij je tevens voor op het geschiktheidsonderzoek van de Pabo. Hiervoor neem je ook deel aan intervisiebijeenkomsten.
  • Als jij er klaar voor bent, volgt het geschiktheidsonderzoek dat door, een door jou gekozen Pabo, wordt uitgevoerd. Wanneer dat onderzoek uitwijst dat jij je lesbevoegdheid in twee jaar kunt halen, volgt een aanstelling op één van onze scholen als zij-instromer in beroep.

 

Deze routekaart geeft je nog meer zicht op de ‘reis’ die je gaat maken naar het betekenisvolle vak van leraar, als je kiest voor het zij-instroomtraject bij Innoord.

 

Innoord is het bestuur van alle zestien openbare basisscholen die Amsterdam-Noord rijk is. De stichting is verantwoordelijk voor het onderwijs aan ruim 4225 kinderen en we hebben zo’n 500 medewerkers en we zoeken naar meer. We hebben verschillende typen scholen o.a. Montessori, Dalton, OGO en SBO, verdeeld over heel Amsterdam Noord. We werken dagelijks aan een kansrijke toekomst voor onze kinderen in het alsmaar groeiende en hippe Amsterdam-Noord.

Wat andere geïnteresseerden zich afvroegen:

Ik heb er altijd al van gedroomd om voor de klas te staan, maar heb nu een heel ander beroep, kan ik dan wel leerkracht worden?

Met een andere achtergrond kan je prima leraar worden. Jouw kennis en ervaring kunnen zomaar een mooie meerwaarde zijn voor jouw klas en het team.

 

Ik wil graag leerkracht worden, maar hoe kom ik erachter of het wel echt bij mij past?

Met de Crash Course van Het Schoolbureau ga je in de praktijk ervaren wat het betekent om een klas kinderen onder je hoede te hebben.

 

Kan ik zelf kiezen op welke school ik werkervaring ga opdoen?

Na de Crash Course bespreken we jouw wensen en mogelijkheden en gaan we op zoek naar de school die het beste bij jou past en een goede werkervaringsplek heeft.

 

En wat nou als het mij toch tegenvalt?

Je kunt zelf ook bepalen of je na de Crash Course door wilt gaan. Tijdens het werkervaringstraject kun je ook nog stoppen, al komt dat bijna nooit voor.

 

Ik wil wel leerkracht worden, maar niet in Amsterdam Noord, wat nu?

Onze collegabesturen in Amsterdam bieden (soort) gelijke trajecten. Meld je aan via de website www.lievervoordeklas.nl en zij helpen je verder.

 

Ik heb gehoord dat je na het geschiktheidsonderzoek al geheel zelfstandig voor de klas moet, is dat niet te snel?

Wij zorgen voor een zachte landing daarom sta je bij ons nog een periode met een ervaren leerkracht samen.

 

Ik maak me zorgen over mijn inkomen en de andere kosten, hoe zit dat?

Geen zorgen; Al tijdens het werkervaringstraject ontvang je van het Schoolbureau een inkomen, wij betalen je studie, tijdens de opleiding krijg je salaris én je hebt gegarandeerd werk na het behalen van je lesbevoegdheid.

 

Staat jou vraag hier niet tussen? Mail naar zijinstroom@innoord.nl en wij nemen contact met je op.

 

Denk je dat het onderwijsarrangement iets voor jou is, stuur dan direct jouw cv naar zijinstroom@innoord.nl en we nemen zo snel als mogelijk contact met jou op.